Hvordan bliver man logistikøkonom?

Kunne du tænke dig at arbejde med logistik og supply chain management? Synes du produktion og planlægning i et internationalt miljø lyder spændende? Så er uddannelsen som logistikøkonom måske noget for dig.

I denne artikel kan du læse lidt mere om, hvordan du bliver logistikøkonom, og hvad det egentlig giver dig af muligheder.

logistik
En logistikøkonom er titlen på en erhvervsuddannelse, der giver kompetencer indenfor økonomisk styring af logistikkens led i en virksomhed. Det hed tidligere en transportlogistiker.

Hvad laver en logistikøkonom?

En logistikøkonom er titlen på en 2-årig kort videregående uddannelse (erhvervsakademiuddannelse). Her kommer du til at studere emner som 

  • om alle led i en logistisk proces, også kaldet supply chain management
  • kompetencer i at styre alt fra fra indkøb over produktionsplanlægning til forsendelsen af varer
  • Kendskab til de forhold, der kan påvirke transporten og markedet, fx kulturforskelle
  • Det hed tidligere en transportlogistiker

Hvordan bliver jeg logistikøkonom?

En logistikøkonom er betegnelsen for at person, der har taget en konkret kort videregående uddannelse på et erhvervsakademi. 

  • Du skal enten have en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux), en tilsvarende udenlandsk eller international eksamen, eller en erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed for at kunne søge optagelse som finansøkonom.
  • Uddannelsen som logistikøkonom kan tages på 4 erhvervsskoler i Danmark (2019: Hobro, Vejle, Køge og København). Under uddannelsen tager du fag indenfor emner som transport og logistik, Indkøb, Produktion, Distribution, Informationsstyring i forsyningskæden, Økonomi, Jura, Statistik, Engelsk og Organisation
  • Efter afsluttet og bestået eksamen kan du kalde dig “logistikøkonom“. 
  • Herefter har du mulighed for at videreuddanne dig med en professionsbachelor eller anden bachelor
  • Du kan også begynde at søge stillinger i virksomheder.

Hvor kan man få arbejde som logistikøkonom?

Der er mange jobmuligheder som logistikøkonom. Logistikøkonomen finder arbejde inden for logistik, luftfart og transport- eller forsyningsvirksomhed generelt.

Typiske finder man arbejde i en produktionsvirksomhed eller en virksomhed, der arbejder med service og handel. Det er som logistikøkonom normalt at finde ansættelse hos luftfart, speditører, rederier og indenfor rederier og shippingfirmaer. Dette kan både være i Danmark og internationalt.

Hvad laver man på logistik økonom studiet?

Gode links

Gode links til hvordan man bliver finansøkonom:

Mere du kan blive

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *