Hvordan bliver man en bedre kæreste?

Både mænd og kvinder ønsker at gøre deres bedste for at være en god kæreste overfor deres partner. Her kan du læse en række råd og tips til, hvad du kan gøre for det.

Der kan nemlig være mange gode grunde til, at du gerne vil være en bedre kæreste.

Er det dig, der er noget galt med? – Måske ikke

Inden du begynder at se på dig selv, så er der et vigtigt spørgsmål, du skal stille dig selv.

 • Er det i virkeligheden mig, der er noget galt med?

Du er nødt til at se på din partner objektivt. Hvis du lever i et forhold, hvor din partner misbruger dig fysisk, er der ikke noget, du kan gøre – andet end at komme ud af forholdet hurtigst muligt. Det samme gælder, hvis du har en partner der er meget jaloux, kritiserer dig konstant eller råber af dig. Hvis du lever i et forhold, hvor I diskuterer konstant, er der heller ikke noget, men kan gøre for lige pludselig at leve i fuldstændig harmoni. Indse, at det aldrig kommer til at fungere, og tag konsekvensen.

Heldigvis er det de færreste, dette gælder for. De fleste lever med en partner, der ligesom dig selv også gerne vil gøre det bedst muligt.

Hvad kan jeg gøre for at blive en bedre kæreste?

Her er en række vigtige principper og råd til at blive en bedre kæreste:

 • Stop kritikken: Det er ikke godt at kritisere din partner – også selv om de har gjort noget forkert! Kritik er ødelæggende. Hvis din partner fx altid stiller krus i vasken (hvor personen – rigtigt nok – ikke burde stille dem) istedet for i vaskemaskinen, skal du bide dig i tungen og lade være med at sige noget. Vedkommende har garanteret også noget, han eller hun tilgiver dig for. Kan du se igennem fingre med de små ting?
 • Ros din partner: Noget af det bedste du kan gøre, er at rose din partner, for det gode, de gør. Det bygger op.
 • Stop ironi og sarkasme: Som danskere ligger det os meget tæt for at bruge denne form for “humor”, men det er kritik i forklædning. Når du siger “Tror du, at den kop, du har stillet i vasken, selv finder ned i vaskemaskinen?” er din kritik bare forklædt, og din kommentar er hverken sjov eller spidsfindig. Den er faktisk værre end direkte kritik. Stop sarkasme.
 • Sig tak: Gør det for en vane at sige tak til din kæreste, for dét, som vedkommende gør. Taknemmelighed er een af de bedste måder, man kan få det bedre på. Det kommer til at gå positivt ud over både dig og din kæreste.
 • Se på dig selv: Noget af det bedste du kan gøre er at se på dig selv, og hvad du kan gøre, istedet for på din partner. Du har garanteret også nogen fejl, han eller hun vælger at leve med. Måske glemmer du dine sko i stuen, eller snorker om natten, uden at din partner nævner det. Du har fejl ligesom din kæreste. Han/hun vælger at leve med bestemte ting uden at sige noget. Kan du også det?

Gør mod andre, som I vil have de skal gøre mod jer.
– Jesus, Lukasevangeliet 6:31

 • Hav integritet: Hvis du har nogen gode principper at leve efter, så sørg for, at du lever dem ud. Du styrker dig selv ved at være den bedste, du kan være – og det smitter af på din kæreste.
 • Gør dig umage: At gøre sig umage med eget udseende er ikke bare overflade. Det smitter af på din partner, men mere vigtigt så skaber det bedre niveau af samvær og signalerer respekt at gøre sig umage med sit udseende.
 • Overrask: En lille, simpel ting du kan gøre, er at bryde vanen, og holde det hemmeligt ind til du præsenterer “gaven”. Tag en is med fra kiosken, eller reserver to billetter i biografen uden at have spurgt din partner. Tag kaffen op i sengen, selv om du aldrig gør det. Stil kærestens taske klar til arbejdet dagen efter. Sæt en lille seddel på spejlet med “Jeg elsker dig”. Vær kreativ og find selv på flere.
 • Køb blomster til din kvinde: Hvis du er mand, så køb en buket blomster til din kæreste. Det behøver ikke være dyrt, men lad være med at købe dem i Netto. Hvorfor? Det virker bare.
 • Sig “Jeg er stolt af dig” til din mand: Hvis du er kvinde, så fortæl din mand, at du er stolt af ham. Det behøver ikke være for noget særligt. Hvorfor? Det virker bare.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *