Hvordan bliver man glad igen?

Måske står du et sted i dit liv, hvor glæden mangler. Du er ikke glad, men vil gerne være det. Er der noget, du kan gøre? Ja. Du kan helt 100% sikkert bliver glad igen. Er du parat?

pursuit_of_happiness_by_aquasixio-d5tx8jw
At blive glad igen betyder, at du finder motivationen, tilgiver andre, og søger lykken (Billede: aquasixio / deviantart)

Der er mange måder at finde glæden på igen, efter at du har mistet den. Den gode nyhed er, at du kan finde hen til det sted, hvor glæden findes. Med tre simple trin kan du komme derhen.

  1. Find din motivation
  2. Tilgiv
  3. Søg lykken

Det kommer til at udfordre dig. Du har lyst til at lade være. Men hvad vil du helst? Blive hvor du er idag – ikke glad? Eller kunne du tænke dig at komme videre?

Trin #1 – find din motivation

Det første trin til at blive glad igen er at søge din motivation.

Du kan helt sikkert ikke blive glad igen, hvis ikke du selv er opsat på det. Og det betyder også, at du skal lave om på nogen ting. Selv om det måske er andres skyld, er din eneste mulighed at se på dig selv.

Er du parat til, at du skal lave om på nogen ting? Er du selv parat på, at du skal gøre en indsats for at blive glad igen?

Det hele starter og slutter med dig. Ikke med andre.

Hvis du kan svare ja på disse spørgsmål, så læs videre. Hvorfor? Fordi det starter og slutter med dig.

Trin #2 – Tilgiv

Forstå, at det der skete imod dig ikke var bevidst. Du skal tilgive de mennesker, der gjorde dig ondt. At tilgive kan forekomme at være svært, men er det i virkeligheden ikke. Tilgivelse betyder nemlig ikke, at hvad der skete mod dig var i orden, eller at de har lov til at gøre det igen. Det betyder, at du annulerer gældsbrevet, så at sige, og lader dommen være op til andre. At disse mennesker ikke skylder dig noget mere. Det ypperste eksempel på dette er Jesus, der tilgav de mennesker, der korsfæstede ham:

Tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør. – Jesus

De mennesker, der korsfæstede Jesus, vidste godt, at de var ved at korsfæste ham. Hvad de ikke forstod var, at han var uskyldig. De var selv blevet narret til at tro, at de gjorde noget, der var i orden i deres egne øjne.

På samme måde er de mennesker, der har lavet overtrædelser overfor dig, fyldt med gode argumenter hvorfor det skete.

Kan du gøre det samme som jesus? Det er vejen videre. At du tilgiver, at disse mennesker gjorde dig ondt, fordi du forstår, at de ikke vidste, hvad de gjorde.

Trin #3 – søg lykken

Når du har fundet din egen motivation, og har tilgivet de mennesker, der gjorde dig ondt, er såret blevet lukket. Nu er tiden kommet til at komme videre. At gøre noget selv for, at du finder glæden igen.

Mere om dette emne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *