Hvordan bliver man lykkelig?

At søge efter lykken er nok det mest universelle ved at være menneske. De fleste ville sige “Ja tak”, hvis de fik tilbuddet om at blive lykkelige lige nu.

Alle mennesker søger lykken, men de færreste ved, hvad lykke er

Denne artikel vil forsøge at give dig svaret på, hvad lykken er, hvordan du kan nærme dig lykken, og hvordan den kan opnås for dig. Tip: Det er muligt i dag. Ikke først i morgen

Du kan grundlæggende gribe det an på 3 måder:

  1. Opnå lykke ved at ønske dig mindre
  2. Opnå kortvarig lykke
  3. Find sand lykke og få total fred i hjertet

Her kan du læse om disse tre måder at opnå lykke på:

#1 – Lykke ved at ønske sig mindre

Een måde at opleve mere lykke på, eller rettere, opleve mindre ulykke, er at skrue ned for ambitionsniveauet. Jeg siger ikke, at det er en god løsning. Men det er en mulighed for nogen – og mange benytter sig af denne taktik. Kan man ikke blive lykkelig, så må man undskylde sig med, at man heller ikke vil.

Har man en mindre distance mellem sine drømme, og der hvor man er, oplever man en større grad af lykke.

Måske er du ulykkelig fordi du har drømme og ønsker, som er for høje. Kan de nedjusteres? Kan du nå noget af lykken, og det kan så gøre dig halvvejs glad? Måske kan du leve med mindre end du drømmer om, og dermed ikke hele tiden føle, at du mangler noget.

Det er en løsning at tænke sådan, men det er ikke rigtig lykke. Det er ikke lykke at sige, at man forventer mindre, og derfor er mere lykkelig. Man lærer i virkeligheden bare at leve med ikke at være lykkelig.

Hvis det ikke er rigtig lykke, hvad er så?

#2 – Den kortvarige lykke

Du kan også søge lykken i kortvarige øjeblikke, som forsvinder igen. Det kan være ved at nå toppen af Mount Everest, bungy-jumpe, stavedive fra scene i Roskilde, blive rig eller ryge dig skæv. Det kan være gennem sex eller en god tur i byen. På den måde vil dit liv været plettet med disse øjeblikke af glæde eller måske kortvarig lykke, du husker lidt godt – og måske også dårligt fra. Måske får du endda et barn – eller du ved hvordan det er at få. Man opnår i et kort øjeblik total fred i hjertet og absolut lykke. Her er noget af det rigtige – det sande liv.

Problemet er, at det ikke varer ved. Livet er fuld af lykkelige øjeblikke, og man kan leve et liv, der med større eller mindre frekvens giver sig mulighed for disse øjeblikke. Men kan du oprigtig sige, at du med lykkeøjeblikkene er blevet rigtig lykkelig, uden noget “men”?

Kan du sige, at du har fået fred i hjertet, og har fundet, hvad du søger?

#3 Den sande lykke – total fred i hjertet

En af menneskets mest grundlæggende længsler er at blive ved med at leve. Selvopretholdelse er naturens grundlov. Folk bliver måske trætte af smerter og problemer, men de bliver ikke trætte af selve livet.

Gud har arrangeret det således, at vores sjæl har en længsel efter at leve evigt. Vi længes efter total fred. Vi har ønsket om at være fri fra smerte og sygdom og problemer. Vi er små skabninger med store evner, endelige væsener med uendelige længsler. Vi fortjener ingenting, men forlanger det hele.

Gud skabte mennesket med denne enorme kapacitet og længsel, så han kan komme ind og fuldstændigt tilfredsstille den. Gud lavede menneskets hjerte så stort, at kun Han kan fylde det. Han gjorde mennesket så krævende, at kun Han kan levere varen.

Den sande lykke består i, at dit hjerte endelig finder den totale fred, det altid har søgt. At hjertet “finder hjem”, på en måde.

Jesus Kristus er vejen hjem. Kun han holder nøglen. Da han døde og genopstod, tog han brodden ud af døden. Nu tilbyder han evigt liv til alle som tror, og total fred i hjertet ved at kende Ham. Det er hvad dit hjerte længes efter, og det er her, at den sande lykke findes.

Sådan finder du vej til lykken: ved korset, hvor Jesus døde, finder du vejen til Himmelen.

Den sande lykke findes, og du kan finde den lige nu, inden din dag er slut. Det gør du ved at bede til Jesus.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *