Hvordan bliver jeg 100 år gammel?

Mange har et ønske om at blive gammel, og ikke dø ung. Måske kan man endda nå den magiske grænse på 100 år. Men hvordan holder man kroppen stærk og i live så længe? Her kan du læse de bedste tips til, hvordan du lever længe.

alder pension pensionist ældre
Er der en hemmelighed til at blive 100 år gammel?

Hvordan bliver man 100 år gammel?

At blive gammel betyder i første omgang, at du passer godt på din krop. Det kan også være, at du passer på din hjerne, din psyke, og sidst men ikke mindst, at du rent åndeligt er sund. Se Hvordan bliver jeg sund?

Biblen har et overraskende løfte. Det eneste af Guds 10 bud, der kommer med et løfte, er budet om at respektere sine forældre.

Du skal ære din far og din mor, så du kan få et godt og langt liv.

4. bud – 2 Mosebog 20:12

Det er et overraskende løfte. Der står, at vi faktisk lever længere, hvis vi ærer vores forældre.

Hvis du er kristen er dette bud formentlig det vigtigste, du kan gøre for at leve længe. Gud passer på dem, der passer på deres forældre. Men det er ikke det eneste, du skal. Du skal også passe på din krop og din psyke ved at gøre nogen ting selv. Her kommer de vigtigste 10 af dem.

10 gode råd til at leve længe

  1. Hvis du ryger, så stop med at ryge. Se Hvordan bliver jeg røgfri?
  2. Spis og drik sundt. Spis så grønt, du kan, begræns dine kalorier og undgå alle euforiserende stoffer, som ødelægger din krop. Det gælder også alkohol. Tag vitaminpiller.
  3. Hold dig i form. Lav en plan for, hvordan du holder din krop aktiv ved at gå, løbe eller på anden måde bevæge dig. Et godt tip er at gå 30 minutter hver dag.
  4. Vær et morgenmenneske: Mennesker der står tidligt op lever uden undtagelse længere and dem, der sover længe. A-mennesker lever længere end B-mennesker.
  5. Undgå medicin: Uanset hvad du fejler, er medicin i sidste ende usundt for dig. Tag kun medicin, du er sikker på, at du ikke kan leve uden.
  6. Vær sammen med andre mennesker. Det er bevist, at social kontakt er sundt for dig. Hvis du har børn eller børnebørn, så brug tid med dem.
  7. Mening med livet: Når du har noget at stå op til, lever du længere.
  8. Find glæde: Mennesker der er positive og ser let og lyst på livet, lever længere end de negative og tungsindige. Det er bevist. Se Hvordan bliver jeg lykkelig?
  9. Udtryk dine følelser: Når du føler noget, så find en ventil til det. Mennesker, der holder deres følelser inde, lever ikke så længe som andre.
  10. Tro: Mennesker med et trosliv lever beviseligt længere end andre.

Som du kan se er omkring halvdelen af de gode råd omkring hvordan du behandler din krop. De andre er sociale, psykologiske og åndelige faktorer.

Gode links

Mere du kan blive

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *