Hvordan bliver jeg (hurtigere) ædru?

Hvis du har fået lidt for meget at drikke, har man nogengange lyst til at blive ædru igen så hurtigt som muligt. Men hvordan gør man egentlig det – og er det overhovedet muligt? Her kan du læse mere om, hvordan man bliver ædru igen, og andre tips til hvordan du kommer videre fra din brandert.

ædru fuld alkohol vin øl
Måske har du fået lidt for mange af dem her. Hvordan man bliver egentlig ædru igen? Her får du svaret.

Hvordan bliver man ædru igen hurtigt muligt?

At være fuld betyder, at du har alkohol i kroppen. Din krop er påvirket af alkohol. Her er de vigtigste ting, du kan gøre

 • Stop med at drikke: Det siger lidt sig selv, men du skal selvfølgelig ikke drikke mere.
 • Kast op: Hvis du lige har drukket, er der stadig alkohol i din mave, som ikke er kommet ud i dit blod. Ved at kaste op undgår du at mavens indhold når ud i blodet. Det kan gøres ved at drikke vand med 2 tsk. salt i – eller ved at stikke en finger i halsen. Det får ikke alkohol ud, som allerede er i dit blod, men du bliver i det mindste ikke mere fuld.
 • Vent / lad tiden arbejde: Det vigtigste du herefter kan gøre er at vente. Din krop forbrænder cirka 1 genstand hver 5. kvarter. Nogen forskere mener, at det kan tage helt op til 2 timer.
  Det er din lever, der nedbryder alkoholen.

Disse 3 ting er de eneste, du kan gøre for at blive ædru. De andre metoder, der findes, er med til at lindre fornemmelsen af at være fuld. Men de fjerner ikke alkohol fra dit blodet, hvilket er grunden til, at du er fuld.

4 metoder til at føle sig hurtigere ædru

Som sagt er der ikke noget du kan gøre udover at sørge for, at du ikke bliver mere fuld. Men du kan gøre en række ting, der får dig til at føle dig mere ædru.

Advarsel: Det kan være farligt at benytte disse metoder og derefter tro, at du er i stand til mere, f.eks. køre bil, tage på arbejde eller ringe til din ekskæreste. Det kan disse metoder ikke hjælpe dig til – du er stadig lige så fuld, som du var før. Du kan stadig kun gøre 1 ting – vente.

 1. Gå en tur: Få noget frisk luft. Een af de bedste metoder til at føle dig frisk igen på er at bevæge dig udenfor, istedet for at sidde i et indelukket, måske endda røgfyldt lokale.
 2. Opkastning: Du kommer helt sikkert til at føle dig bedre efter, at du har kastet op, fordi din krop ikke arbejder med fordøjelse.
 3. Løb en tur: Hvis du løber en tur ryster du din krop igennem, og det er altid godt at røre sig. Men det kan være svært, hvis du er meget fuld.
 4. Drik stærk kaffe: At drikke kaffe kan gøre, at du føler dig mere frisk, pga. koffeinen i kaffe. Bare husk – du er stadig ligeså fuld.

Falske myter om at blive hurtigere ædru

Følgende metoder virker ikke:

 • Man bliver ikke hurtigere ædru af at danse mere på dansegulvet
 • Man bliver ikke hurtigere ædru af at drikke stærk kaffe
 • Man bliver ikke hurtigere ædru af at drikke vand – det “fortynder” ikke dit blod
 • Man bliver ikke hurtigere ædru af at æblejuice – der er ikke noget magisk i æblejuice
 • Man bliver ikke hurtigere ædru af at spise tomatsuppe
 • Man bliver ikke hurtigere ædru af at spise mad – du har stadig alkohol i blodet
 • Man bliver ikke hurtigere ædru af at løbe en tur – du kan ikke “svede det ud” – for det er din lever, der skal forbrænde alkohol

Gode links

Mere du kan blive

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *