Hvordan bliver man baron?

Kunne du godt tænke dig at gå med titlen baron? Vil du gerne pryde dig med en adelig titel? Så kan du her læse, hvordan du får titlen baron, og hvad det egentlig vil sige.

Baron Kunst
Der findes både rigtige baroner, og baroner i litteratur og kunst. Her et billede af Baron Munchhausen, som er en række historier om en særlig pralende baron, der fortalte historier om hans bedrifter, der var umulige at tro på.

Hvad er en baron?

En baron er:

 • En titel, som gives til en person
 • En adelig titel
 • En kvindelig baron hedder en baronesse
 • Det er adelens laveste titel. Der er flere baroner, end der er grever fx.
 • Når en baron får børn bliver drengebørnene baroner. Pigebørn får ingen titel.

Hvordan bliver man baron?

At være baron er en titel, som gives i forbindelse med en adelig udnævnelse. Det er ikke noget, man kan opnå eller købe sig til.

 • Udnævnelse: Afhængig af landets regler kan man udnævnes som baron af andre adelige, typisk af kongen eller dronningen. Det betyder egentlig bare, at man er en særlig tjener af kongedømmet. Reglerne kan ses på wiki.
 • Gifte sig: Du kan gifte dig med en adelig, og herigennem få titlen Baronesse (hvis du gifter dig med en baron) men ikke omvendt. Du kan altså ikke blive baron ved at gifte dig til titlen, kun baronesse.
 • Slang: Udtrykket bruges nogengange som slang: “Han er tøj baron” om en mode millionær, fx. Men det er altså ikke en rigtig baron.
 • Købe sig til titlen: Se nedenfor
 • Skifte navn: Du kan skifte navn til baron, men det giver dig ikke titlen af baron. Hvis du hedder Peter Jensen, og skifter navn til “Baron Peter”, bliver din titel bare “Hr. Baron Peter Jensen”, og ikke “Baron Peter Jensen”. Hvis du skifter navn har du bare fået et åndssvagt navn, men du er ikke blevet adelig af det.

Kan man købe sig til titlen?

 • Købe et baron diplom: Der findes mange steder på nettet, hvor man kan købe en barontitel over fiktive kongeriger, eller købe en kvadratcentimeter rigtigt land et eller andet sted. Men det er ikke en rigtig barontitel. Det er en forfalskning, som ikke har noget med en baron at gøre. Du kan bruge titlen, men du snyder. Kommer du ind til en adelig forsamling vil de grine af dig.  Du er kun baron overfor hotelreceptionisten, der ikke ved bedre.
  Den eneste måde at blive baron på er gennem adelig udnævnelse.
Lord Lady Baron
En af de mange fiktive adelige, hvor du kan vælge og købe en titel, herunder “Baron”, er kongedømmet “Sealand”. Det koster 29£, og du får et diplom. Men det er snyd. Du er ikke blevet baron eller anden adelig titel af at købe et sådant diplom. Det eneste du er blevet er snydt.

Gode links

Mere du kan blive

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *