Hvordan bliver man greve?

Kunne du godt tænke dig at gå med titlen greve? Vil du gerne pryde dig med sådan adelig titel?

Så kan du her læse, hvordan du får titlen greve, og hvad det egentlig vil sige.

Konge Kongedømme Adel Greve Titel
En greve er den højeste adelige titel, man kan have, lige under kongen og dronningens familie. Grever er de primære repræsentanter for kongen.

Hvad er en greve?

En greve er:

 • En titel, som gives til en person
 • En adelig titel, europæisk højadelrang
 • Grevens drengebørn bliver grever, og pigerne komtesser
 • Ejer en stor mængde land
 • Der er typisk tale om sidelinjer af kongehusets familie
 • Det er den højeste, adelige rang, man kan have under kongen, højere end fx. baron.  Den fornemste type af greve hedder en “lensgreve”.

Hvordan bliver man greve?

At være greve er ligesom baron er en titel, som gives i forbindelse med adelig udnævnelse. Det er ikke noget, man hverken kan opnå eller købe sig til. Det er kun noget, man kan blive født ind i

 • Udnævnelse: Kun regenten (kongen eller dronningen) kan udnævne grever. Men regn ikke med, at der kommer nye af dem. Det kan dog ske. Alexandra er fx. i 2018 blevet udnævnt grevinde efter hun mistede sin prinsesse-titel pga. skilsmissen fra Prins Joachim.
 • Gifte sig: Du kan gifte dig med en greve og få titlen “grevinde”. Grevens børn bliver grever (drenge) eller komtesser (ugifte døtre). Komtessen mister sin titel når hun giftes og får mandens titel istedet. Du kan derfor ikke gifte dig til grevetitel, kun til grevinde. Men for at score en greve skal du være heldig. De hænger ikke ud på den lokale.
 • Slang: Udtrykket bruges nogengange som slang, fx “Han er popmusikkens greve” om en berømt person. Men det er altså ikke en rigtig greve.
 • Købe sig til titlen: Se nedenfor
 • Skifte navn: Du kan skifte navn til greve, men det giver dig ikke titlen af greve. Hvis du hedder Peter Jensen, og skifter fornavn til “Grev Peter”, bliver din titel bare “Hr. Grev Peter Jensen”, og ikke “Greve Peter Jensen”. Hvis du skifter navn har du bare fået et åndssvagt navn, men du er ikke blevet adelig af det.

Kan man købe sig til titlen?

 • Købe et greve diplom: Der findes flere steder på nettet, hvor man kan købe en grevetitel over fiktive kongeriger, eller købe en kvadratcentimeter rigtigt land et eller andet sted. Men det er ikke en rigtig grevetitel. Det er en forfalskning, som ikke har noget med en greve at gøre. Du kan bruge titlen, men du snyder. Kommer du ind til en adelig forsamling vil de grine af dig.  Du er kun greve overfor hotelreceptionisten, som ikke ved bedre.
  Den eneste måde at blive greve på er gennem adelig udnævnelse, født som det eller gifte sig til det.
 • Grunden til at disse titler er falske er netop, at det ikke er udstedt af en regent over et anerkendt kongerige. Kun en regent kan udstede grevetitler.
Lord Lady Baron
En af de mange fiktive adelige, hvor du kan vælge og købe en titel, herunder “Greve”, er landet “Sealand”. Det koster op til 60£, og du får et diplom. Men det er snyd. Du er ikke blevet greve eller anden adelig titel af at købe et sådant diplom. Det eneste du er blevet er snydt.

Gode links

Mere du kan blive

5 Kommentarer

 1. Er er tilfældigvis så heldig, at være gift med en datter af en greve. Men mig bekendt er jeg ikke blevet greve af den grund.
  Du skriver:” Gifte sig: Du kan gifte dig med en greve eller komtesse (kvindelig greve), og herigennem få titlen. Dine børn vil blive komtesser eller grever. Men for at score en greve skal du være heldig. De hænger ikke ud på den lokale”
  Hvor har du det fra?
  Vh Peter

  • Hej Peter. Tak for din kommentar. Den tidligere beskrivelse du citerer er unøjagtig, som du rigtigt nok påpeger. Man kan kun gifte sig til grevindetitlen. Hvis jeg ikke tager meget fejl så har din kone derfor mistet sin komtessetitel da I blev gift og har “bare” fået din og er nu blevet “Fru”. Med mindre du var adelig i forvejen.

   Artiklen er opdateret til at beskrive dette forhold korrekt.

 2. Hej!
  Et lille sidespørgsmål…
  Jeg er meget interesseret i beliggenheden af bygningen, på billedet foroven. Det er enormt smukt! (så vil jeg lige google mig til lidt flere billeder :D)
  Hilsen A

 3. Du har bekræftiget min tro på at det kun er Regenten som kan tildele adelige titler.

  Jeg er havnet her hos dig fordi jeg for nylig så en engelsk reklame for – netop ‘købte titler’.
  Deri skrev man at “because of a loophole” (i Englands regler omkring adelige titler) kan man købe jord i Skotland og derigennem tilegne sig adelige titler.

  Så kommer mig spørgsmål:

  Har du kendskab til om engelske regler omkring adelige titler varierer fra de danske, på dette punkt?

  Med venlig hilsen og tak for mange gode artikler,
  K. S. Pedersen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *