Hvordan bliver man rig?

Hvis penge betyder penge noget for dig – og du ønsker den økonomiske frihed, og de materielle ting, penge kan give dig; så læs videre her.

An undated handout image released to the media on Thursday, Aug, 28, 2008, shows the exterior of a 100 foot long motor yacht anchored on an unidentified beach. This weekend will be Burt Prince's last chance to salvage something from a summer fishing season wrecked by the surge in fuel prices and job losses on Wall Street. Source: Channel Blade Technologies via Bloomberg News
At være rig betyder, at du har økonomisk frihed. Det betyder ikke, at du er lykkelig.

Spørgsmålet om, hvad det vil sige at være millionær er besvaret i artiklen: Hvordan bliver jeg millionær? Men her kan du læse hvordan pengene skaffes. Det lyder simpelt, men kræver at du arbejder dedikeret for det.

 • Se på dine omkostninger
 • Lån ikke penge, hvis det ikke er investering
 • Tag en risiko
 • Det koster
 • Vær kreativ
 • Tjen mere på, hvad du laver nu
 • Skab en ny indtægtskilde
 • Invester

Der er grundlæggende to måder at bliver rig på. Enten ved at spare penge op, eller ved at tjene nye penge.

Bliv rig ved at spare op

Der er rigtig mange måder at spare op på, men et råd, jeg kan give er, at opsparing sjældent er kilden til rigdom. Man bliver på længere sigt mere rig af at være omkostningsbevidst, men man bliver sjældent rig på kort eller mellemlang sigt ved at lægge penge til side ud fra, hvad man tjener idag. Der er dog to vigtige opsparingsprincipper, der hjælper dig til at blive rig

Er det nødvendigt: Se på alle dine omkostninger idag udfra et nødvendighedsprincip. Er mit avisabonnement nødvendigt? Ser jeg nogensinde TV? Behøver jeg at gå på restaurant 2 gange om ugen?

Lån ikke penge: Lad være med at låne penge, hvis det ikke er en investering. Lad være med at låne til bil, et nyt TV, et designermøbel eller tøj. Drop alle de ting, der gør dig afhængig af tilbagebetaling. De er blot med til at udhule din indkomst. Og du kommer helt sikkert til at betale mere tilbage, end hvis du købte varen kontant.

Hvis du køber noget, så køb det kontant.

Uanset hvor meget du sparer op, er det bedste du kan gøre for at blive rig dog, at du øger din indtjening. Det kan du læse mere om i det følgende.

Bliv rig gennem indtjening

Tag en risiko: Det første du skal indstille dig på at du skal tage en chance. Du bliver kun rig, eller rigere, hvis du træder ud af din komfortzone og gør ting, der er forbundet med en risiko. Du skal være 100% afklaret med, at du ikke bliver rig, hvis du ikke tager en risiko. Det er en naturlov.

Risiko = Rigdom

Det koster: Du skal også vide, at det koster både din tid og din indsats at blive rig. Du bliver ikke rig af at se samme antal timers TV, som du gør idag, eller være sammen med de samme mennesker lige så meget. Du kommer til at skulle give noget væk – både tid og tårer. Start med at se på alle de ting i dit liv, der ikke gør dig rig – og fjern dem, måske een af gangen. Den nye tid du får, skal du bruge på dit nye projekt – at blive rig.

Du bliver ikke rig af at spille spil på din telefon

Vær kreativ: Den vigtigste egenskab i forbindelse med at øge sin indtjening er at være kreativ. De fleste mennesker forsøger på forskellige måder at øge deres indtjening, bevidst eller udbevist. Man forsøger for eksempel at argumentere for en lønstigning til den årlige lønsamtale. Men det bliver man ikke rig af! For at øge sin indtjening skal man tænke i nye veje, der kan flytte noget.

Tænk i nye veje

Tjen mere på, hvad du laver nu: Det er muligt at tjene markant flere penge på dét, du laver i dag. Måske er du ansat som programmør til 40.000 kr/måneden. Men vidste du, at en freelance programmør kan tjene 100.000 om måneden? Måske er du sygeplejerske til 26.000 kr/måneden. Vidste du, at en vikar sygeplejerske, der arbejder i Norge, nemt laver 100.000 kroner på to uger? Du tager selvfølgelig en risiko ved at blive vikar eller freelance. Men det er hele pointen. Du bliver ikke rig uden at tage en risiko. Se på, hvad du laver lige nu, og om der er kreative måder, du kan lave det samme på

Bliv rig på dét, du laver nu

Skab en ny indtægtskilde: Hvis du ikke kan lave flere penge på, hvad du laver i dag, er du nødt til at tænke nyt. hvilke måder findes der at tjene penge på. Når du begynder at undersøge nye indtægtskilde er det vigtigste, at det er noget, du interesserer dig for. Det er ikke umuligt, men sværere at blive rig på en idé, du ikke har hjertet med i. Hvis du f.eks. vil tjene penge på at skrive en bog, der sælger godt, er den langt sværere for dig at blive færdig med, hvis du ikke synes emnet er spændende. Den bliver med al sandsynlighed heller ikke så god, som hvis du syntes at emnet var super interessant.

Du bliver nemmere rig på noget, du synes er interessant eller gør en forskel

Investering: En typisk måde at blive rig på er, at du investerer penge i noget, der stiger i værdi. Det kan være aktier, virksomheder, objekter af høj værdi (fx. ure, eller vin). Afhængig af, hvad du har købt, kræver det en hvis mængde ekspertise at sælge det igen til en højere pris. Du kan også risikere, at du mister de penge, du har investeret. Men det hører med. Du bliver ikke rig uden at tage en risiko.

Køb billigt, sælg dyrt

Gode links

2 Kommentarer

 1. Hvor ved i fra at en vikar sygeplejerske tjener 100.000 kr på 2 uger i Norge ? Det kunne jeg rigtig godt tænke mig at vide. Hvilket vikarbureau tilbyder så meget i løn???

  • Min bedste ven er bogholder i et af landets største kliniske bureauer. Satsen er for en specaliseret sygeplejerske (børn) til en konkret udstationering og tallet er fra 2017. Det er ikke en unormal korttidssats for en specialiseret sygeplejerske (anastæsi, børn, intensiv) i Norge. /Redaktøren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *