Hvordan bliver man influencer?

Har du sans for mode, design og fotografi? Er du god til at skabe opmærksomhed, få likes og masser af følgere på sociale medier? Så er det måske noget for dig at bliver influencer.I denne artikel kan du læse om, hvordan man bliver influencer, og hvad det egentlig vil sige.

influencer instagram
En influencer er en person, der nyder stor popularitet på sociale medier, med fokus på Instagram.

Hvad er en influencer?

En influencer er en person, som er i stand til at påvirke andres mening og adfærd såsom købemønstre, på sociale medier:

 • Er en person som har indflydelse nok til at påvirke andres mening eller opførsel
 • Har mange følgere på sociale medier, typisk over 100.000 følgere
 • Influencers er aktive og kendte på sociale medier af en bred gruppe mennesker
 • Er typisk kendte for en bestemt stil, målgruppe, type af opslag eller trend. Det kan man især er en influencer for unge teenagepiger, unge kvinder eller iværksættere. Influenceren kan være kendt for sine billeder, sine historier, eller for at fremvise eller produkter som makeup eller mode.
 • Kontaktes ofte af firmaer, der mod betaling får fremvist / reviewet deres produkter, for at skabe mere salg
 • Når man taler om influencers er platformen Instagram, men det kan også bruges som et ord for være bloggere, facebookpersonligheder eller snapchattere
 • Man taler om micro-influencers, hvis man har under 50-100.000 følgere, og måske opererer indenfor en niche. Det er blevet mere populært de senere år, fordi disse influencers har højere engagement rater med de besøgende.

Det er de senere år blevet mere og mere populært at bruge influencers istedet for traditionelle kanaler for markedsføring. Influencer er i stand til at skabe salg på en anden måde ved, at der skabes troværdighed gennem en bestemt person.

Måder at blive influencer på

At være influencer kan betyde mange ting.

 • Det kan betyde, at du ganske enkelt bare er berømt, måske gennem blogging, TV eller andre medier. Så kan du blive influencer ved at begynde at være aktiv på sociale medier. Se Hvordan bliver man berømt?
 • Du kan også bygge det op fra grunden ved at blive populær på de sociale medier, men fokusere på at ville øve indflydelse på en bestemt målgruppe eller indenfor et bestemt emne. Se fx Hvordan bliver man populær på instagram?

10 vigtige tips til at blive influencer

At blive influencer kommer ikke bare på en dag.

 1. Vær dig selv: Først og fremmest skal du være dig selv og ikke en anden. For du kommer til at dele mange aspekter af dit liv, og det er i længden meget hårdt at forsøge at være en anden person.
 2. Du skal finde en vinkel: Vælg et populært emne at poste om, der har interesse for mange
 3. Søg inspiration fra andre influencers, og hvad de gør
 4. Brug tid – masser af tid: Du bliver ikke influencer uden at bruge en stor del af din tid med at poste, svare og være til stede på sociale medier. Regne med 1-3 timer om dagen minimum.
 5. Kend de sociale medier, og brug dens tricks: Benyt dig af tagging, crossposting. Lav inspirerende videoer og del dit liv med andre på forskellige måder.
 6. Bliv ved, vær konsistent og giv ikke op
 7. Vær positiv og interager med dit publikum. Der er meget få sure influencers med en “attitude”.
 8. Billedernes kvalitet betyder meget for, om du er interessant at følge.
 9. Lav konkurrencer eller quizzes, som engagerer dit publikum
 10. Gå op i tal: Lær hvilke billeder, der performer bedst. Følg din trafik og dine tal. Det handler både om kvalitet og kvantitet.

Held og lykke med at blive influencer!

Gode links

Mere du kan blive

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *