Hvordan bliver man berømt?

Er det din drøm at blive kendt? Tjene kassen, og næsten ikke kunne være i fred på gaden for autografjægere? Så er et liv som berømt måske noget for dig. Her kan du læse, hvordan man bliver berømt, og hvad der egentlig skal til.

En af verdens mest populære skuespillere er den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau. Han startede som filmskuespiller i danske film, fx. i Nattevagten (1994). Her ses han som rollen som Jamie Lannister i Game of Thrones (HBO).
En af verdens mest berømte danskere er den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau. Han startede som filmskuespiller i danske film, men har nu gjort karriere i USA. Her ses han som rollen som Jamie Lannister i Game of Thrones (HBO).

Hvad vil det sige at være berømt?

At være berømt kan betyde mange ting:

 • At man har mange følgere på en social tjeneste, fx. Instagram. Så taler man om, at man er Instagram-berømt, eller en “Instagram-stjerne”. Det kan også være på facebook, snapchat, Kik, eller andre sociale medier.
 • Det kan betyde, at man er et kendt navn – fordi man er en dygtig skuespiller, TV vært, model, sportsudøver eller forretningsmand.
 • Nogle personer er kendt for deres udseende, andre for deres bedrifter.
 • Det kan også være, at dit navn er blevet kendt i forbindelse med en begivenhed, f.eks. – “hun blev berømt for at bære en lilla fjerdragt til Tønderfestival i 2017”. Det betyder ikke, at man er landskendt, men blot kendt for en bestemt ting
 • Man kan også være berømt lokalt – f.eks. være “berømt på sit arbejde” eller “berømt på Bornholm“. Det kan fx. være, at folk på Bornholm alle kender personens navn eller udseende, men vedkommende er måske slet ikke kendt af andre.

Hvordan bliver man berømt?

Vejen til at blive berømt er ikke nemt. Det kræver noget af dig.

Her er 9 gode råd til, hvordan man bliver berømt. Men det handler selvfølgelig om hvilket område, du gerne vil være berømt indenfor.

 1. Vær dig selv: Det er meget anstrengende – og i længden umuligt – at blive berømt, hvis man spiller en anden person, end man inderst inde er. Så kan man også miste sin berømthed, når sandheden kommer frem.
 2. Vær god: Hvis du ikke er god til det, du gør, så bliver du sjældent berømt. Hvis du vil være berømt som fotograf, så skal du kunne fotografere.
 3. Følg guides indenfor dit felt. Hvis du fx. ønsker at blive berømt som skuespiller, så se Hvordan bliver jeg skuespiller? – og hvis det er noget andet, så find en guide, der handler om dit område.
 4. Aktiv: Hvis du vil være berømt på sociale medier skal du være aktiv hele tiden. Man bliver sjældent berømt af at være hemmelig og ikke fortælle, hvad der sker.
 5. Kommuniker: Det er også vigtigt, at man svarer på andres beskeder. Man bliver meget sjældent berømt af at være hemmelig og ikke svare sine fans.
 6. Benyt masser af hashtags, så folk finder dine indlæg gennem andre sammenhænge end ved at følge dig. Dette råd gælder igen sociale medier.
 7. Betal andre: Det er muligt at betale andre for at gøre dig berømt – det kan være gennem markedsføring, PR og lignende. Det kan også være, at du får berømte til at tale om dig. Det er ofte noget, de tager penge for at gøre.
 8. Netværk: Et stærkt netværk betyder rigtig meget. Du skal begynde at skabe forbindelser, og flere og flere af dem. Du skal vedligeholde disse forbindelser, som kan give dig nye muligheder. Det hedder at netværke.
 9. Vær vedholdende: Tro på dig selv og giv ikke op. Noget af det, der kendetegner de fleste berømte er, at de ikke lod sig slå ud af kritik. Der vil altid være kritikere, der taler ned om dig, når du begynder at blive bare en lille smule kendt. Hvis du vil være rigtig berømt skal du fortsætte og ikke give op.

4 tips om at være berømt

Du skal også være parat til hvad det vil sige at være berømt. Her er nogen spørgsmål, du kan stille dig selv.

 1. Du får ikke fred: Har du lyst til at blive kendt på gaden, i restauranter, og i butikker? Måske endda, at du ikke kan gå i fred, fordi folk vil have din autograf?
 2. Du er offentlig: Har du lyst til at få dit liv hængt ud i sociale medier, om hvad du lavede i går, hvem din familie er, og meget, meget mere? Er du parat til det?
 3. Berømte er ikke altid rige: Er du parat til at blive kendt uden rigtigt at tjene penge? At det kan tage lang tid, før du kommer til at tjene gode penge på det?
 4. Ingen vej tilbage. Det kan være svært at være kendt, og forsvinde igen. Informationer om dig vil være overalt på nettet. Er du parat til det?

Gode links

 • Drømmer du om at blive berømt? (Fie Laursen)

Mere du kan blive

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *