Hvordan bliver man usynlig på facebook?

Har du prøvet at søge på dit eget navn frem på Facebook? Har du nogensinde ønsket, at det ikke var muligt for at andre at finde dig på samme måde? Så er det måske det rigtige for dig at blive helt usynlig på Facebook.

Her kan du læse hvad det vil sige at blive “usynlig” på facebook, og om det overhovedet kan lade sig gøre.

facebook
De fleste mennesker er på facebook, og kan findes når man søger på dem. Det er ikke muligt at blive usynlig, men du kan alligevel gøre dig selv mere privat. Her kan du læse hvordan.

Hvad vil det sige at være usynlig på facebook?

Vi kan ligeså godt starte med at skuffe dig. Det er ikke muligt at blive usynlig på facebook.

 • At være usynlig på facebook betyder, at andre ikke kan søge på det navn, du har på facebook
 • Dette er ikke muligt. Hvis du har en profil på facebook, så kan andre finde den, hvis de staver til dit navn. Du kan ikke blive “usynlig”
 • Det giver på en mening også god mening. Det er et socialt medie, og man kan ikke gemme sig og samtidigt være med.
facebook
Du kan ikke fjerne dit navn fra søgning, men du kan gøre en række ting for, at du bliver sværere at finde. F.eks. skjule din email eller telefon, eller skifte navne eller billede.

8 ting du kan gøre for at blive MERE usynlig på facebook

Der er alligevel en række ting du kan gøre for at du bliver mere privat på facebook. Her er en liste over de bedste metoder for at blive mere usynlig:

 1. Gør email og telefonnummer usynlig
  Du kan ikke fjerne dit navn fra søgning, men du kan undgå, at du bliver fundet, når andre søger på dit telefonnummer eller din email.
 2. Gør opslag og billeder private
  Gør dine opslag og billeder “Kun venner”. Ellers kan alle se dine opslag og billeder, selv om de ikke er venner med dig, hvis fx. andre “liker” dem.
 3. Skift dit navn
  Hvis du har et andet navn end i virkeligheden kan folk ikke finde dig, når de søger på dit navn. Men husk: Så kan dine venner og din familie også blive forvirrede, og det virker lidt underligt.
 4. Undlad profilbillede
  Hvis du fjerner dit profilbillede kan andre ikke være sikker på, hvem det er. Du kan f.eks. udskifte det med en blomst eller en solnedgang.
 5. Fjern private detaljer
  Sørg for at deltaljer som din by, din skole, din beskæftigelse og andre ting under din profil kun er til venner eller helt væk. Ellers kan folk regne ud, om du er den rette person.
 6. Bloker andre i at finde dig
  Den mest effektive måde at blive usynlig på er at blokere bestemte mennesker. Det betyder, at du heller ikke kommer frem ved søgning. Men det kræver, at du kender navne på de personer, du vil blokere. De kan sagtens logge på som en anden person og alligevel finde dig frem, så det virker ikke altid.
 7. Fjern din aktivstatus
  Den lille grønne prik, der viser om du er online i Messenger, kan fjernes.
 8. Andre muligheder
  Der er mange andre privatindstillinger, der gør dig mindre offentlig på facebook. Du kan skjule dine vennelister, billedalbums og meget meget mere.

Så konklusionen er, at du kan aldrig blive helt usynlig på facebook, men du kan ændre dine privatindstillinger, så du er lidt mindre synlig.

Gode links

 1. Skjul at du er aktiv (Computerworld)
 2. Privatindstillinger for profil og tidslinje (Facebook hjælp)

Mere du kan blive

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *